Voorstelling voor lichamelijk- en verstandelijk beperkte mensen

Heeft u een voorstelling voor lichamelijk- of verstandelijk beperkte mensen nodig?

Let erop dat u met een goede partij in zee gaat!

John Negenkerken is al jaren actief met het geven van voorstellingen voor lichamelijk- en verstandelijk beperkte mensen. Er wordt wel eens aan mij gevraagd of het mogelijk is om voor deze doelgroep op te treden en mijn antwoord is steevast: ja graag.

Het is ook niet verwonderlijk dat ik dit erg leuk vind om te doen, aangezien ik een achtergrond heb in de verzorging van gehandicapten. Mijn taalgebruik en de manier waarop ik mij opstel pas ik volledig aan op de belevingswereld van de groep of individu waarvoor ik optreed. Ik vind het oprecht leuk om te doen.

Mensen met een lichamelijke handicap, bijvoorbeeld het missen van een been of wellicht een aangezichtsbeperking. Het valt mij niet op, het gaat mij puur om de interactie met als doel samen een leuke tijd te hebben.

Ik treed per jaar tientallen keren op voor deze doelgroep en heb daarom een viertal concepten ontwikkeld en uitgevoerd.

Voorstelling voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen.
 
Concept 1: Rondlopend goochelen

Bij het rondlopend goochelen voor verstandelijk- of lichamelijk beperkte mensen is het vaak zaak de goochelinteractie simpel en kort te houden vanwege de aandacht spanne. Ik heb daarom een tiental trucs ontwikkeld die prima te volgen zijn voor ieder niveau en voor personen die vaak visueel zijn ingesteld. En eerlijk is eerlijk sommigen vinden het gewoon gezellig om met mij te kletsen of om me te helpen.

Deze vorm van goochelen wordt vaak ingezet bij de opening van een nieuw gebouw, G-sport toernooi of bijvoorbeeld bij een zomerfeest.

Concept 2: Centrale voorstelling
1) De knoop in je zakdoek optreden voor verstandelijk beperkte
Goochel- en buikspreekvoorstelling voor lichamelijk- en verstandelijk beperkte mensen en hun begeleiders.

Tijdsduur: 45 minuten of 2 x 30 minuten

Het verhaal van ” de knoop in je zakdoek” goochel- en buikspreekvoorstelling gaat als volgt. Sjaakie de wonderhaan (buikspreekpop) heeft een knoop in zijn zakdoek gelegd maar hij weet niet meer waarom. John helpt het hem wel even herinneren, alleen dat lukt niet zoals gepland. Ze hebben nog maar een uur en dan moeten ze naar een optreden van de Jostiband, maar waar zijn de kaartjes? Zou het publiek mee willen helpen zoeken?

2) De goochelschool

Tijdsduur:45 minuten of 2 x 30 minuten

Ik ben al jaren actief op het regulier- en speciaal onderwijs als schoolgoochelaar. Mijn website hiervoor is: www.schoolgoochelaar.nl

De voorstelling “de goochelschool” is prima inzetbaar voor mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking. Tijdens deze voorstelling wordt er veel gelachen, gegoocheld en buik gesproken. Visueel en interactief zijn de sleutelwoorden.

Dhr. Wol van Stg. De Zevensprong zei na afloop van mijn optreden tijdens hun vakantieweek met als thema de sprookjesweek dat zowel de begeleiding als de cliënten een magische tijd hebben gehad en dat hij zag dat het plezier er bij mij ook van afstraalde.

Geschikt voor ieder denk- en handel niveau
Voor al mijn voorstellingen geldt dat ze geschikt zijn voor iedereen, verstandelijk beperkt, lichamelijk beperkt of beiden.

Ik word als goochelaar voor verstandelijk beperkten vaak ingezet op zomerfeesten, vakantiefeesten, een feestweek, opening van een nieuw gebouw, een kerstfeest, een opening van een nieuwe vleugel, g-voetbal toernooi en ieder ander excuus dat er gevonden kan worden om een feestje te vieren. Want als er iets is waar mensen met een beperking of uitdaging van houden, is het een feestje!

Kortom wilt u eens met mij praten over de mogelijkheden van een voorstelling voor uw doelgroep, neem dan nu contact met me op.

Contact
Contact opnemen kan via het contactformulier of bel naar 06-50574439.

Alvast bedankt voor uw interesse!

John Negenkerken de rondlopende goochelaar

 

 
 

Referenties van zorg professionals

Stichting VTV Den Haag

 Beste John,

Tijdens ons kerstfeest heb je een geweldig wonderlijk en grappig optreden verzorgd. Dit was een groot succes. Onze deelnemers en wij als begeleiders hebben het erg naar ons zin gehad!

Wellicht tot volgend jaar.

Vriendelijke groet,

Sanne de Kluiver

Consulent VTV

Stg de vleugeltjes schreef: In een woord GEWELDIG!

Dank ook voor jouw flexibiliteit.

Groetjes, Lily

Sherpa

Medewerker Francien van Sherpa schreef:

Wat ben jij een aardige man. Onze cliënten lopen met je weg en wat fijn dat je de wens van Ed die hij in de wensboom heeft gehangen, hebt laten uitkomen. (Ed wilde graag eens optreden als goochel assistent).

G-voetbal toernooi

Rick van het g-voetbal zei tegen mij.

Wat hebben onze mensen genoten en wat heb je de leiding ook in de maling genomen.

Die speciale voetbaltrucs waren ook heel erg leuk!

Stg. Arduin

John, je hebt een fantastische dag verzorgd voor ons personeel en onze cliënten. Er is veel gelachen en zelfs een klein traantje weggepinkt. Ook hier ging je professioneel en menselijk mee om.

John, je bent een topper!

Sjaak

De foto’s van personen worden met toestemming gebruikt. Hun namen heb ik aangepast i.v.m. de privacy.

 

Tip Kinderboekenweekvoorstelling voor het speciaal onderwijs

Meer informatie over de voorstellingen voor het speciaal onderwijs vind u hier.