Mijn Maatwerk Optreden bij Strandclub Bora Bora in Scheveningen voor de KNMP

Een Bijzondere Avond

Vorige week had ik de eer om een optreden te verzorgen voor de apothekersorganisatie KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) bij Strandclub Bora Bora in Scheveningen. Het was een prachtige avond aan het strand, waarbij ik een reeks op maat gemaakte trucs uitvoerde met farmaceutische middelen – uiteraard allemaal placebos. Deze ervaring was niet alleen bijzonder voor mij, maar ook voor de aanwezige apothekers. Door de trucs kon ik hen verrassen en verbazen, wat leidde tot interessante gesprekken over focus en communicatie.

Voorbereidingen en Ontvangst

Toen ik aankwam bij de strandclub, voelde ik meteen de warme en professionele sfeer. De locatie was perfect gekozen, met het geluid van de golven op de achtergrond en een mooie zonsondergang in zicht. Ik had de weken ervoor zorgvuldig mijn optreden voorbereid, waarbij ik specifieke trucs had ontwikkeld die aansloten bij de dagelijkse realiteit van de apothekers. Het was een uitdaging om farmaceutische middelen op een verrassende manier in mijn trucs te integreren, maar de reacties waren het meer dan waard.

Trucs met Placebos

Mijn optreden begon met een introductie over hoe ik magie gebruik om mensen aan het denken te zetten over hun perceptie en concentratie. Daarna liet ik enkele trucs zien waarbij ik zogenaamde medicijnen gebruikte, die in werkelijkheid placebos waren. Een van de hoogtepunten was een truc waarbij ik een pil “verdween” liet in een gesloten hand van een van de apothekers, om deze vervolgens op een onverwachte plaats weer tevoorschijn te toveren. Deze en andere trucs zorgden voor veel verbazing en discussie onder de aanwezigen.

De Impact van Focus

Na mijn optreden werd ik door verschillende aanwezigen benaderd met positieve reacties. Ze waren niet alleen onder de indruk van de trucs zelf, maar ook van de onderliggende boodschap over focus en aandacht. Hierdoor werd ik uitgenodigd om op een later moment een lezing te geven over dit onderwerp, specifiek gericht op hoe ze hun communicatie kunnen verbeteren, zowel onderling als met hun klanten.

Reacties van de Deelnemers

De reacties waren hartverwarmend. Een van de hoogtepunten was een bericht dat ik later ontving van Loes Pors, MSc, districtscoördinator van KNMP:

Beste John,

Door alle drukte gisteren heb ik je geen gedag meer gezegd, maar wil je nog even zeggen dat ik het fijn vond dat je gisteren mijn collega’s hebt kunnen verbazen.

Dankjewel voor je komst,

Loes

Dit soort feedback is waar ik het voor doe. Het is geweldig om te horen dat mijn werk gewaardeerd wordt en dat ik een positieve impact heb kunnen maken.

Vooruitblik op de Lezing

Ik kijk ernaar uit om terug te keren en mijn lezing over focus te geven. Het is een onderwerp dat me na aan het hart ligt en ik geloof dat het apothekers kan helpen in hun dagelijkse werkzaamheden. Door beter te leren focussen kunnen ze hun communicatie verbeteren, wat uiteindelijk ten goede komt aan hun klantenservice en onderlinge samenwerking.

Afsluiting

Mijn optreden bij Strandclub Bora Bora voor de KNMP was een onvergetelijke ervaring. Het was niet alleen een kans om mijn passie voor magie te delen, maar ook om een betekenisvolle boodschap over te brengen. Ik ben dankbaar voor de uitnodiging en de mogelijkheid om terug te komen voor een lezing. Het is een bewijs dat magie en wetenschap elkaar perfect kunnen aanvullen, en ik kijk uit naar toekomstige optredens en lezingen.


John Negenkerken goochelaar Scheveningen

Een stukje van het maatwerk ziet u hier op mijn LinkedIn.

John Negenkerken de rondlopende goochelaar van Scheveningen