Wandelen voor water samenwerking met illusionist John Negenkerken en de Rotary

Op woensdag hebben illusionist John Negenkerken en Rotary Houten Castellum samengewerkt om een actie te organiseren voor het goede doel Simavi. De actie, genaamd “Wandelen voor Water”, omvatte drie scholen uit Houten die meeliepen om geld in te zamelen voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden.

John Negenkerken is een bekende illusionist uit Nederland die bekend staat om zijn indrukwekkende trucs en illusies. Rotary Houten Castellum is een lokale afdeling van de Rotary Club, een internationale organisatie die zich inzet voor maatschappelijke projecten en het stimuleren van positieve verandering.

De actie begon ’s ochtends vroeg toen de drie scholen zich verzamelden bij het startpunt. John Negenkerken was aanwezig om de kinderen te begroeten en hen aan te moedigen om hun best te doen tijdens de wandeling. Hij gaf ook een korte show met enkele van zijn bekende trucs om de kinderen te vermaken en te inspireren.

De wandeling duurde ongeveer twee uur en de kinderen liepen een afstand van 6 kilometer met 6 liter water in hun rugzakken. Dit symboliseerde de dagelijkse realiteit van kinderen in ontwikkelingslanden die vaak grote afstanden moeten afleggen om toegang te krijgen tot drinkwater.

De actie bleek een groot succes te zijn met een totale opbrengst van € 1000,- voor Simavi. Dit geld zal worden gebruikt om drinkwaterprojecten te ondersteunen in ontwikkelingslanden, zodat meer kinderen toegang krijgen tot schoon drinkwater en een betere toekomst tegemoet kunnen zien.

Al met al was de samenwerking tussen John Negenkerken en Rotary Houten Castellum een fantastisch voorbeeld van hoe individuen en organisaties kunnen samenwerken om positieve verandering te stimuleren en een verschil te maken in de wereld. De drie scholen uit Houten hebben laten zien dat zelfs kleine acties kunnen leiden tot grote resultaten en een positieve impact kunnen hebben op het leven van mensen in ontwikkelingslanden.

Credit foto www.onshouten.nl

Rotary www.rotary.nl