Goochelaar zonnebloem

Als rondlopende goochelaar zonnebloem treed ik vaak op voor stichting De Zonnebloem.

Dit is een stichting die evenementen en uitjes organiseert voor ouderen.
Omdat goochelen betaalbaar vermaak is waar je weinig voor hoeft te regelen word ik vaak ingezet bij bijeenkomsten van de Zonnebloem.
Deze bijeenkomsten zijn altijd een feestjes voor mij en de mensen die lid zijn van deze geweldige Stichting.
De ouderen worden vaak met busjes gehaald  en gebracht naar de locatie waar lekker wat te eten en te drinken is. Vaak wordt ook een lekker gebakje bij de koffie geserveerd.

 

Dit keer was ik als goochelaar Zonnebloem uitgenodigd door de afdeling Hoevelaken.
Zij hadden gekozen voor het programma voor ouderen Toen Was Geluk Heel Gewoon.
Dit programma is door zijn veelzijdigheid makkelijk inzetbaar voor diverse bijeenkomsten met ouderen. Als ik toen was geluk heel gewoon bijvoorbeeld in een tehuis voor senioren speel, is het belangrijk dat ik kijk op welk denkniveau de bewoners zitten.  Mensen met bijvoorbeeld dementie kunnen ook prima naar deze voorstelling kijken en meedoen omdat de voorstelling continu wordt aangepast aan het publiek.
In het geval van voorstellingen voor de Zonnebloem is dit vaak niet nodig. Meestal gaat het om kwieke ouderen.

 

Zonnebloem Hoevelaken had gekozen om een programma van twee keer een half uur te doen.
Het eerste halfuur was met verhalen en klassiek goochelen. Hierna was de pauze met koffie en zelfs bowl. In de pauze vond de bestuurswissel plaats. Vervolgens heb ik het tweede half uur gegoocheld. Het was zo gezellig dit tweede deel drie kwartier heeft geduurd. Iedereen was verwonderd door de gedachte experimenten waarbij het eruit ziet alsof ik mensen hun gedachten kan lezen. Dit is natuurlijk niet zo, maar ja hoe doe ik het dan?
Na een donderend applaus was de middag voor mij helaas voorbij.
De leden van de Zonnebloem Hoevelaken gingen echter lekker aan het diner met een stamppotbuffet.

Mensen van de stichting Zonnebloem afdeling Hoevelaken bedankt dat ik uw gast mocht zijn en ik dank u nog hartelijker voor de leuke middag die we samen hebben mogen beleven.
De fles wijn die ik van u heb mogen ontvangen als dank voor mijn optreden zal ik zeker weg toveren. Ik denk dat mijn vrouw hier ook wel even bij helpt.

Bent u lid van een afdeling van stichting Zonnebloem en u bent op zoek naar een goochelaar of dat nu rondlopend is of voor een plenaire sessie, geef me dan eens een telefoontje of neem contact op via de e-mail. Ik heb met de doelgroep bijzonder veel ervaring en heb al op heel wat rondvaartboten een zaaltjes mijn kunsten mogen vertonen voor stichting De Zonnebloem. Met veel plezier kan ik toevoegen!

Tip de senioren voorstelling Toen was geluk heel gewoon!

U leest er hier meer over.