Superhelden

De afgelopen weken stonden in het teken van superhelden!

Ik heb in deze periode veel opgetreden in huiskamers, beurzen en scholen tot in theaters. Met een even zo divers publiek!

De meest memorabele zal ik hier de revu laten passeren. Met stip op nummer 1 staat een optreden op een school waar ik netjes zat te wachten op 300 kinderen maar er vervolgens geen kind kwam!?

Op het moment dat ik op mijn horloge keek, stak een juf angstig haar hoofd om de deur met de mededeling:

U MOET NU MEEKOMEN!!

Klaar voor de start kinderboekenweek show

Klaar voor de voorstelling!

Het verhaal ging dat er drie mannen schietend door de wijk heen liepen. De vriendin van een van deze mannen was gebeten door een hond. Vriendlief ontpopte zich tot een zelfbenoemde rechter. Hij zou het wel even regelen.

Het gevolg was natuurlijk dat de hele buurt op zijn kop stond en elke school in de omgeving een verbod kreeg om de kinderen naar buiten te laten.

De lerares die mij uit het externe gebouw had gehaald, had dus letterlijk met gevaar voor eigen leven uw rondlopende goochelaar uit een mogelijk levensgevaarlijke situatie gered.

En dan heb ik het nog niet over de kalmte van het lerarenkorps dat de kinderen op een rustige en begrijpelijke manier informeerde over de situatie. Chapau voor allen!

Na een kleine tien minuten ging het sein weer op groen en konden de kinderen en ik de oversteek naar het gebouw maken waar mijn tijdelijke theater stond opgesteld. Alwaar ik de sterren van de hemel heb gespeeld.

De egoist die knallend door de desbetreffende stad liep, is gelukkig opgepakt. Hij kreeg zijn 15 minuten beroemd zijn op tv. Maar de psychische schade die hij heeft aangericht in de herinnering van velen is niet meetbaar.

Een ding staat voor mij als een paal boven water. Juffen en meesters van Nederland zijn uit een zeer bijzonder hout gesneden. Het hout waaruit ook superhelden zijn gesneden!

Superhelden

Lees hier meer over gewone superhelden de voorstelling tegen pesten